Pretraživanje

JESTE LI ZA NEŠTO NOVO? ISPROBAJTE ČOKOLADNE TARTUFE U BLAGDASKOM IZDANJU!

JESTE LI ZA NEŠTO NOVO? ISPROBAJTE ČOKOLADNE TARTUFE U BLAGDASKOM IZDANJU!

Mmmm, što to fino miriši? Rečenica je koju ćemo tijekom ovih blagdana više puta ponoviti, jer je Uskrs poznat po mnogim tradicionalnim gastronomskim specijalitetima. Dom zamiriše mirisima Uskrsa, tradicionalnim jelima u kojima uživa cijela obitelj.

Dekoracija je sastavni dio Uskrsa, blagdanski stol uvijek je poseban, stoga vam mi donosimo recept za kolačiće koji će uz to što su ukusni biti i savršena dekoracija. Čokoladni tartuf delicija je koja je ime dobila zbog svog nepravilnog izgleda, jednostavno ih je za napraviti, a izgledaju neodoljivo.

Sastojci : 200 grama čokolade ( 60 % kakaa ) 50 grama maslaca 100 ml tekućeg vrhnja za kuhanje 200 grama čokolade za kuhanje 50 grama kakaa u prahu

Prvi korak jest naribati čokoladu, možete koristiti crnu čokoladu s 60 % kakaa, zatim prokuhati vrhnje i čim prokuha smjesu uliti u ribanu čokoladu te mješati dok se čokolada ne rastopi. Smjesu ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi, potom preseliti u frižider pola sata. Dok se smjesa hladi, vrijeme je za rastopiti čokoladu za kuhanje, možete je otopiti u mikrovalnoj ili na pari. Smjesu ostaviti na sobnoj temperaturi dok se ne ohladi. Prvu smjesu izvaditi iz frižidera, te oblikovati kuglice veličine oraha. Čokoladne kuglice uronite u rastopljenu čokoladu, utrljajte ih brzo između dlanova i odmah bacite u kakao. Za blagdansku varijantu možete par kuglica ubaciti i u kokos.

Jednostavni, šarmantni i ukusni, čokoladni tartufi savršeno će se uklopiti u vašu blagdansku idilu.

U slast !

Možda Vam se svidi