Pretraživanje

TRI KNJIGE ZA SAVRŠEN VIKEND

TRI KNJIGE ZA SAVRŠEN VIKEND
Pred nama je vikend što znači da slijedi opuštanje i odmor. Mnogima je prva asocijacija na riječ opuštanje knjiga ; knjiga na plaži, knjiga u svom domu ili knjiga pod suncobranom uz kavu. Čitati knjigu znači vrijeme za sebe, vrijeme posvećeno samo nama. Od laganih ljetnih hitova, pa do krimića i povijesnih knjiga. Srećom, tržište knjiga je toliko bogato da svatko može pronaći nešto za sebe. Predstavljamo vam tri hita, žanrovski potpuno drugačija, ali svakako knjige koje vrijedi pročitati.    
HOĆU KNJIGU
HOMO DEUS, Kratka povijest sutrašnjice knjiga je izraelskog povjesničara Yuala Noaha Hararija. Ova knjiga proučava projekte, snove i noćne more koji će oblikovati dvadeset prvo stoljeće – od prevladavanja smrti do kreiranja umjetnog života – i nastoji odgovoriti na osnovna pitanja, među njima i ova: Što je naš sljedeći korak? Kako ćemo ovaj krhki svijet zaštititi od razornoga ljudskog djelovanja? To je iduća faza evolucije. To je Homo deus. Ova knjiga Guardianova je knjiga godine, već to je dovoljan razlog za odabir ove knjige.    
HOĆU KNJIGU
  LABIRINT DUHOVA, autor Carlos Ruiz Zafon U Barceloni 50-ih godina prošlog stoljeća Daniel Sempere više nije onaj dječak koji je otkrio svezak što će mu zauvijek promijeniti život. Sada je muškarac u čijoj je duši zagonetka prerane smrti njegove majke Isabelle otvorila mračan ponor od kojega ga pokušavaju spasiti njegova supruga Bea i vjerni prijatelj Fermín. I dok se Daniel gubi u svome labirintu, zlokobna zavjera širi se do samoga srca Režima. Lijepa Alicia Gris, ranjena duša rođena u sjenama Građanskog rata, pojavit će se da Sempereove povede sve do srca tame, mjesta gdje će, uz užasnu cijenu, saznati tajnu obiteljske povijesti. "Labirint duhova" roman je na čijim će se stranicama razriješiti sudbine likova koje smo zavoljeli u "Sjeni vjetra", ali i iznimna posveta svijetu knjiga i svima koji bez njih ne bi mogli živjeti: zadivljujući spomenik umijeću pričanja priča.  
HOĆU KNJIGU
  CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI, roman autora Kristiana Novaka. Ciganin, ali najljepši jest strogo žanrovski gledano krimić, s enigmom, brutalnim ubojstvima nepoznatih – jer leševe bez lica teško je identificirati – i istragom, i lijep pokazatelj da se stvari ne smiju strogo gledati, ni suditi, jer je krimić koliko i Zločin i kazna. Ciganina je ispripovijedalo, preciznije kazalo jer uglavnom čitamo krnje transkripte, čak četvero pripovjedača: Milena, sredovječna povratnica u rodni Sabolščak, Nuzat, Kurd iz Mosula na putu za Calais, Sandokan zvan Sandi, Ciganin iz Bukova Dola, i Plančić, PR iz Policijske uprave zagrebačke.  

Možda Vam se svidi