Pretraživanje

Blagdanski make-up vodič by Ksenija Juravić

Blagdanski make-up vodič by Ksenija Juravić

Ksenija Juravić poznata je vizažistica za koju možemo reći da je u svom poslu uvijek korak ispred. Svoj posao radi punim srcem i u njega ulaže puno energije.

Jedan od njenih make up tutoriala osvojio je hrvatske portale, stoga smo i mi odlučili upravo Kseniju upitati za beauty savjet. Blagdansko raspoloženje već se osjeti, upalili smo prvu adventsku svijeću i gradovi su navukli Božićno ruho. Pred nama je mjesec veselja i dobrih želja, a Ksenija nam je otkrila koji ruževi će tijekom ovog mjeseca biti must have te kako pravilno nanijeti ruž na usne.

Kozmo - 26,99 kn
Kozmo - 26,99 kn

Blagdansko vrijeme idealna je prilika za vječni make-up hit, a to je crveni ruž, kaže Ksenija, te nastavlja dalje. Klasični crveni ruž i mala crna haljinica nikada ne izlaze iz mode i zaista su ono nešto što svaka žena koja drži do sebe mora i posjedovati. Zato su upravo ovi predblagdanski dani idealna prilika za nabavku novog ruža. Ove sezone apsolutni modni imperativ i make-up hit je ruž na usnama, odnosno fokus cjelokupnog make-upa je ruž.

DM - Max Factor, 66,90 kn
DM - Max Factor, 66,90 kn

Spektar boja kreće se od žarko crvene nijanse do tamno crvene, smeđe i ljubičaste, pa sve do crnih tonova.

Na modnim pistama ove sezone zaživjeli su po prvi puta crni ruževi za usne, pa tako u parfumerijama i drogerijama možete pronaći ruževe crne boje koje su renomirane kozmetičke kuće poput Diora i Loreala po prvi puta uvrstile u svoje palete ruževa za usne.

Douglas - kist za usne, 82,90 kn
Douglas - kist za usne, 82,90 kn

Budući da većina djevojaka i žena odustaje od tamnijih nijansi ruževa pod izlikom da to njima ne pristaje, sljedeći savjeti pomoći će svakoj od vas da savršeno nanesete svoj tamni ruž za usne. Tamne usne idealna su prilika da u samo nekoliko poteza drastično promijenite svoj izgled.

DM - She, 21,90 kn
DM - She, 21,90 kn

Ako želite sexy look odaberite crvenije nijanse tamnog ruža, a ako želite ležerniji look odaberite smeđe podtonove. Važno je paziti na podton ruža te ga uskladiti s vašim podtonom kože. Imate li hladan podton kože, te vam bolje pristaje srebrni nakit idealno će vam pristajati ruževi s ljubičastim, odnosno plavim tonom, no ako volite podjednako srebrni i zlatni nakit, te imate topli podton kože tada će za vas idealan odabir biti boja vina i slični tonovi koji u sebi imaju crvenu boju.

Douglas - 44,90 kn
Douglas - 44,90 kn

Tamniji tonovi na usnama moraju izgledati besprijekorno, stoga slijedite nekoliko pravila koja nam je Ksenija otkrila.

  1. Prije svega napravite piling usana
  2. Usne njegujte balzamom, jer tamni ruž ne izgleda dobro na ispucanim usnama
  3. Operite zube prije nanošenja tamnog ruža i nastojte ne jesti hranu koja se lijepi po zubima dok imate taman ruž.
  4. Depilirajte nausnice, jer se svaka dlačica puno više vidi kada je fokus make-upa na tom dijelu lica.
  5. Savršeno nanesite podlogu, te sitne nedostatke prekrijte korektorom, lice treba izgledati besprijekorno, ja osobno uz tamnije ruževe preferiram da ten bude nešto svjetlijih tonova jer izgleda profinjeno.
  ksenija 6. Najvažnije pravilo je da niti ne pomišljate na tamnije ruževe bez iscrtavanja usana s olovkom, olovka je najvažniji korak te nam omogućava kontrolu nad make-upom usnica, a ujedno sprječava razlijevanje i produžava postojanost ruža. 7. Kist za usne idući je korak, te preporučujem da ga koristite kada god možete, jer kistom puno ljepše i ravnomjernije možete nanijeti ruž na usne. 8. Kistom za korektor uklonite sitne nedostatke i greške, te za kraj utisnite usne u papirnatu maramicu kako bi uklonili višak.

Uz ove savjete, nanošenje ruža postaje zabavno, no želite li saznati više, svakako pogledajte video tutorial koji će vas korak po korak voditi do savršenih usnica.

Možda Vam se svidi